Thursday, 8 January 2009

Kicap Char Koay teow

Ramai pelanggan tertanya tanya apakah rahsia di sebalik Penang char koay teow sebenarnya.Jawapannya ialah KICAP KHAS yang di rumus dengan rapi dari recipi kicap yang belainan gred.Di olah dan dicampur mengikut resipi yang di cipta oleh pakar dalam bidang kacang soya sekian lama.Kepakaran ini hanya dapat di perolehi dari pengetahuan mengenali dan memperoses kacang soya hingga menjadi 'Air Kicap" dimana kandungan Proten melebihi 60% dalam ramuan tersebut.Resipi ini boleh dikatakan rahsia sebab ianya adalah ciptaan bagi seseorang yang amat berpegalaman.Tidak dapat di nafikan asal ramuan ini adalah dari tukang masak Kaum Tiong Hua yang menetap di Pulau Pinang sejak bekurun lamanya.Proses membuat air kicap adalah mengikut cara tradisi yang unik ia itu memasak kacang soya menggunakan dapur kayu dan tekniknya tidak mengikut cara moden .Kosnya agak tinggi tetapi cita rasa yang unik dapat mengekalkan identiti yang sebenarnya.Salah seorang yang berjaya memcapai pengetahuan dalam bidang ini ialah' Koay Teow King. sila ke http://koayteowking.blogspot.com

0 comments:

Vedio Teknik Asas Memasak Char Koay Teow-

Vedio Resipi dan Bahan Char Koay teow

Francaise kami

Francaise kami
Temerloh Pahang, Jalan Triang (Sebelah Esso)

Stall Mudah Alih tapak tetap-Stainless Steel

Stall Unit Bergerak-Stainless Steel Untuk Pasar Malam

Aris Dragon Conner

Aris Dragon Conner
Kampong Laksamana,Batu Cave,Selangor

Cawangan kami

Cawangan kami
Bandar Tasik Putri,Rawang Selangor

JOHOR -Johor baru

JOHOR -Johor baru
Simple Street Depan Hotel Selesa,Jalan Abdullah Tahir Johor Baru

Pahang Francais

Pahang Francais
Go Bang Food Court Jalan Triang Temerloh Pahang

Hubungi Koay Teow King

Hubungi Koay Teow King
TEL: 019-6531258 : e-mail koayteowking@gmail.com

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP